Nyírtelek-Gyulatanya

2021.11.02. 08:24

Véget értek a kísérletek a gyulatanyai állomáson

Végeztek a méréssel és a kiértékeléssel.

Nádasi Zoltán

Türk Nándor területi agronómus mérés közben

Fotó: Szerző

A Né­bih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán elvégzett kukorica fajtakísérletek pontos eredményei a napokban láttak napvilágot, ugyanis most végeztek a betakarítással, a méréssel és a kiértékeléssel.

– Természetesen a kiértékelésen ott lehettek a fajtakísérletekben érdekelt cégek képviselő is – mondta Augusztinyi András, az állomás kísérleteinek vezetője. Hozzátette, a méréseket mérőtalpakkal végezték el, s megállapították a víztartalmi adatokat is. A kísérlet több mint 40 kukoricahibridet érintett, összességében jó eredménnyel, melyek között voltak egészen kiemelkedőek is.

– És hogy mi a jó termés titka? Nincs erre egyértelmű recept, több tényező is befolyásolhatja – mondta Augusztinyi András. Fontos a termőtájhoz megfelelően kiválasztott fajta, mely lehetőleg legyen szárazság- és stressz­tűrő. Egyre lényegesebb a megfelelő tápanyagellátás és a növényvédelem, illetve az is, hogy biztosított legyen az öntözés.

Előzetes bejelentkezés

– A Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomás munkatársai nemcsak a bemutatón, de az egész vegetációs időszak során előzetes bejelentkezés után szívesen látnak minden érdeklődőt – zárta az állomás vezetője. Nádasi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában