Ingatlanpiac

2021.12.22. 11:48

A legkedvezőbb áron ­Nyíregyházán kínálják az új lakásokat - Ennyibe kerül egy négyzetméter

Továbbra is Győrben, Debrecenben és Szegeden található a legtöbb beruházás.

KM

Fotó: Szon-archív

Megingathatatlan a Győr, Debrecen, Szeged trió elsősége a vidéki újlakáspiacon, ebben a három városban épül a legtöbb lakás. Az árak egy év alatt 16 százalékot nőttek, a fejlesztők országos átlagban 716 ezer forintot kérnek egy négyzetméterért, de a nagy trióban ennél is többet kell fizetni. 

Az Otthon Centrum 2021 4. negyedévében készített felmérése alapján a vidéki megyei jogú városokban 285 projektben majdnem 7200 lakás kivitelezése van folyamatban, és a beruházók átlagosan 716 ezer forintos négyzetméteráron hirdették a piacon az ingatlanokat. 

– Továbbra is Győrben, Debrecenben és Szegeden található a legtöbb beruházás, és ebben a három városban épül a legtöbb lakás – összegezte a felmérés eredményeit Soóki-Tóth Gábor. Az Otthon Centrum elemzési vezetője kiemelte, hogy a projektek számát tekintve a hajdúsági megyeszékhely vezeti a listát (42 darab), de a lakásszámot vizsgálva Győr (1089 darabbal) valamivel megelőzi Debrecent. A sorban harmadik Szeged sincs sokkal lemaradva, 36 projektben majdnem 1000 lakás kivitelezése kezdődött el. Országos szinten ebben a három városban indult az összes vidéki beruházás 37,5 százaléka. 
Debrecenben a legmagasabbak a fajlagos kínálati árak 890 ezer forinttal, amelyet Veszprém követ 855 ezer forintos középértékkel, míg a harmadik Sopron, átlagosan 796 ezer forinttal. 

A legkedvezőbb áron ­Nyíregyházán kínálják az új lakásokat, kicsivel 500 ezer forint alatti négyzetméteráron, amelyet Hódmezővásárhely és Eger előz meg valamivel félmillió forint feletti átlagos kínálati négyzetméterárral. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában