Nébih

2021.12.21. 12:00

Kilencven esetben szabtak ki bírságot

KM

Országszerte összehangoltan, decemberben került sor a hagyományos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésre, a Nébih irányításával zajló akció első, december 1-jétől 12-ig tartó időszaka kedvező tapasztalatokkal zárult. Országosan összesen 1424 ellenőrzést végeztek el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszakában. A feltárt szabálytalanságok miatt az ellenőrök 90 esetben bírságot szabtak ki összesen 6,4 millió forint értékben. 
A szakemberek fokozott figyelmet fordítottak az árusított élőhalak eredetét igazoló dokumentumokra is, amelyek a legtöbb helyen rendelkezésre álltak. 
A friss sertés- és baromfihús származásának feltüntetése két kivétellel megfelelt az előírásoknak. Az ellenőrzés alá vont több mint 5600 hazai és külföldi élelmiszertétel 3,1 százalékát, vagyis 173 tételt kellett kivonni a forgalomból leginkább a fogyaszthatósági, illetve a minőség-megőrzési idő lejárta miatt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában