Nyíregyháza

2022.06.24. 18:17

Vállalkozz fenntarthatóan!

Megtartották a szemléletformáló program első rendezvényét a megyeszékhelyen.

KM

A program első rendezvényének résztvevői | Fotó: kamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a külpiaci, beszállítói és pénzügyi programjai után most a fenntarthatóság témakörében indított szemléletformálási programot. Az észak-alföldi régióban az első rendezvényét Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában rendezték meg a napokban. 

Egyre sürgetőbb 

Párkányiné dr. Csurka Edina kiemelte: mindannyian tapasztaljuk, hogy a környezetünk iránti felelősség egyre sürgetőbb kérdéssé vált, hiszen már a mi életünkben is látunk és érzékelünk olyan változásokat, amelyek kedvezőtlen, sőt mi több, akár fenyegető hatással vannak életünkre, mindennapjainkra, vállalkozásainkra, és a következő nemzedékek sorsára. 

– Tudjuk, hogy nincs idő késlekedni, cselekednünk kell Földünk és az emberiség érdekében – mondta a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára. 

A rendezvényen elhangzott, az Országos Vállalkozói Mentorprogram Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás alprogramja arra hivatott, hogy szakértők és neves mentorvállalatok közreműködésével, kilenc tematikus workshopon és a mentoroknál szervezett céglátogatásokon gyakorlati támogatást nyújtson a részt vevő vállalkozásoknak, hogy „zöldebben”, fenntartható módon tudjanak tevékenykedni. 

A workshopokon részt vevők a gazdaságilag hatékony környezeti gazdálkodáshoz, valamint a környezetterhelés mérsékléséhez kapcsolódóan hallhatnak majd praktikus tanácsokat. A programra folyamatosan lehet jelentkezni a www.vallalkozztudatosan.hu oldalon, illetve további információt a [email protected] címen és a 20-372-9397-es telefonszámon kérhetnek. A program következő, az energia témakörére épülő állomása július 6-án lesz a kamara nyíregyházi székházában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában