Pályázat

2022.10.06. 12:08

Több milliárd forintra pályázhatnak a civilek

A mostani 11 milliárd forint a legmagasabb keretösszeg az alap fennállása óta.

Kiírták a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2023-as pályázatait – jelentette be Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója csütörtökön a megyeházán.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az összevont pályázatok beadási időszaka november 2-áig tart, itt az igényelhető támogatás összege pályázati kategóriától függően 200 ezertől 4,5 millió forintig terjed.

A múlt évhez hasonlóan a formailag érvényes, de nem támogatott összevont pályázatok esetében lehetőség nyílik 150 ezer forint igénylésére, amelyet a civil szervezet alaptevékenységéhez kapcsolódó működési és szakmai költségekre lehet fordítani. Kiss András kiemelte, ezt az összeget mindenképpen megkapják a civilek.

Hozzátette, míg 2010-ben 3,3 milliárd forintra lehetett pályázni, addig a mostani 11 milliárd forint a legmagasabb keretösszeg az alap fennállása óta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója jelezte, az összevont pályázatokon túl egyszerűsítettek is vannak, ezek beadási időszaka október 17-étől november 16-áig tart. Itt az igényelhető támogatási összeg 100 ezertől 350 ezer forintig terjed. Az egyszerűsített támogatás esetében a rendeletileg előírt éves bevételi értékhatár 5 millióról 7 millió forintra emelkedett.

Kiss András közölte, öt, úgynevezett kollégiumba lehet pályázni: közösségi környezet, mobilitás és alkalmazkodás, nemzeti összetartozás, társadalmi felelősségvállalás, valamint új nemzedékek jövőjéért kollégium, a pályázati kiírások megismerhetők a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján (bgazrt.hu), valamint a Civil Információs Portálon (civil.info.hu).

- A civilek a jelentősen megemelkedett energiaköltségeik kompenzálására is tudnak pályázni - emelte ki. 
TG

Címkék#pályázat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában