Nyíregyháza

2023.01.26. 13:51

Hagyomány és jövőkép

Az ANICO Kft. 153 millió forintból fejlesztette mostani telephelyét.

Fotó: Pusztai Sándor

– Mindig öröm egy fejlesztést lezáró sajtótájékoztatóra jönni – fogalmazott dr. Szabó Tünde az ANICO Kft. csütörtöki projektzáró rendezvényén.

A már több mint harminc esztendeje családi vállalkozásként működő cég telephelyén megtartott sajtótájékoztatón az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos köszöntőjében kiemelte: a magyar kormány is támogatja azokat a vállalkozásokat, melyek mögött komoly hagyomány van, de rendelkeznek tervekkel, jövőképpel.

– Életünk minden területén fontos szerepet tölt be a kommunikáció, az ANICO Kft. pedig ezzel a területtel foglalkozik. A hazai mellett a külföldi piacokra is dolgoznak, emellett a helyi foglalkoztatás erősítéséből is kiveszik a részüket. Magyarországnak ebben a nehéz időszakban nagy szüksége van az ilyen vállalkozásokra – mondta dr. Szabó Tünde a családi vállalkozás Debreceni úti központjában.

Dévényi József tulajdonos röviden bemutatta a céget és a nemrégiben lezárult projektet is. Elhangzott: az ANICO Kft. (az elnevezés egy mozaikszó, az antenna, az információ és a kommunikáció szavakból áll össze) fő profilja az elektronikus és híradás-technikai berendezések, illetve alkatrészek nagykereskedelme.

A cég 153 millió forint támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban. Az európai uniós támogatás felhasználásával felújították telephelyüket, ahol kiépítettek egy napelemes rendszert, valamint az alkalmazottak egy számítástechnikai képzésen is részt vettek.

 TG

Címkék#Anico

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában