Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.01.30. 07:00

Mit ad a kamara az ötezer forintért?

A vármegyei kereskedelmi és iparkamara a partneri kapcsolatok kiszélesítésére is törekszik.

Fotó: MW-archív/Lang Róbert

– Bár kamarai működésünk közel 30 éves múltra tekint vissza, illetve évről-évre tájékoztatást nyújtunk az adott évi terveinkről a különböző fórumokon, így az újságokban, a televízióban vagy a rádióban, mindezek ellenére gyakran „megkapjuk” a kérdést: mit kapunk az ötezer forintunkért? – mondta Párkányiné dr. Csurka Edina főtitkár, aki röviden összefoglalta lapunknak, a kötelező kamarai hozzájárulásért cserébe mit kínál a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a helyi vállalkozóknak.

Összekötni a cégeket

– Elöljáróban leszögezném: mi a vállalkozásokat képviseljük. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ezt a világ és a gazdaság gyorsan változó kihívásaihoz alkalmazkodva tegyük. Célunk, hogy a kamara meghatározó szereplője legyen a vármegye gazdasági életének, és olyan „csomópontot” jelentsen, ami összeköti a vállalkozásokat. Fokozatosan szeretnénk olyan bizalmi kapcsolatot kialakítani a vállalkozókkal, hogy ha kérdésük, gondjuk támad, akkor eszükbe jusson a kamara. Szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése érdekében monitorozzuk a vállalkozások igényeit, a gazdasági változásokat, nyitottak vagyunk az innovációra és elkötelezettek a fenntarthatóság elvei iránt. A vállalkozások segítése érdekében partneri kapcsolatokat alakítottunk ki, szorosan együttműködünk azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, melyekkel a vállalkozások is napi kapcsolatba kerülnek. Együttműködünk a vármegye és a vármegyeszékhely önkormányzatával, illetve a vármegyei kormányhivatal különböző szervezeteivel, a Nyíregyházi Egyetemmel, a szakképzési centrumokkal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, más vármegyei kamarákkal, külképviseletekkel – sorolta a főtitkár.

Párkányiné dr. Csurka Edina főtitkár

– Kamaránk 2023-ban prioritásként kezeli a kommunikációt, azt, hogy a szolgáltatásainkat minél szélesebb körben megismerjék. A jövőben a vármegye több településére is elmegyünk, helyben adunk tájékoztatást az ottani vállalkozásoknak arról, miben tudjuk támogatni a működésüket, segíteni tevékenységüket. Önkéntes tagjaink számára prémium szolgáltatásokat kínálunk, ezek közé tartoznak a különféle klubjaink (női klub, könyvelők klubja, HR klub), vagy a tájékoztató programjaink és előadásaink – emelte ki a vármegyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára.

Előtérben a hölgyek

Kiemelte, az uniós prioritásokkal összhangban szeretnék előtérbe helyezni a női vállalkozókat, illetve a nők vállalkozóvá válását, ezt különféle mentor programok, képzések megszervezésével képzelik el. Párkányiné dr. Csurka Edina hozzátette, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta minden évben megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel. Ezek fő célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

– 2023. januártól változnak a Munka Törvénykönyvének egyes rendelkezései, ezért az új munkajogi szabályokról február első napján tájékoztató előadást tartunk. Ezen a rendezvényen kaphatnak hasznos információkat az érdeklődők a helyi iparűzési adót (HIPA) érintő változásokról. A rendezvényt hibrid formában tartjuk, így akik nem tudnak személyesen eljönni a nyíregyházi székházunkba, azok online bárhonnan be tudnak csatlakozni – zárta a főtitkár. 

TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában