Fényeslitke

2023.02.09. 12:00

Várja a befektetőket a kelet modern kapuja

Olvasóink portálunkon követhették végig, ahogy a semmiből felépült Fényeslitkén nemcsak Európa, de a világ egyik legmodernebb vasúti átrakóterminálja.

Fotó: Pusztai Sándor

Az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. azonban nem áll meg a terminál felépítésénél, hanem további beruházásokon dolgozik, melynek eredményeként az öt nyíregyházi iparterület együttes méretét kitevő, az épülő debreceni BMW-gyárnál nagyobb területű ipari parkot hoznának létre. Ebben minden feltétel adott lesz a debreceni és a nyíregyházi ipari üzemek beszállítói és háttérlogisztikai kiszolgálását biztosító cégek betelepüléséhez.

A fejlesztésekhez azonban megfelelő infrastruktúra és szabályozó környezet is kell, melynek kialakításához csütörtökön írták alá a kulcsfontosságú megállapodást. Az eseményen jelen volt  Tálosi János, az East-West Gate Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, dr. Szabó Tünde kormánybiztos, Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke, továbbá az érintett települések, Fényeslitke, Komoró és Döge polgármesterei.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában