Mátészalka

2023.02.20. 20:00

Kiválóan navigáló hajóskapitányok

Mindkét díjazott mátészalkai vállalkozás a gasztronómiában érdekelt.

Szabó Artúr (j3) és felesége, Szabó Mónika büszkén vették át a díjat

Fotó: önkormányzat

– A város és a régió cégvezetői az elmúlt időszakban jó hajóskapitányként vezették vállalkozásaikat. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a koronavírus után a háború negatív gazdasági hatásai nehezítették a dolgukat – fogalmazott a Mátészalkán megrendezett vállalkozói vacsorán az este háziasszonya, dr. Juhászné dr. Kicsák Marianna alpolgármester.

Hetedik alkalommal

Az eseményen gazdára találtak a „Mátészalka Város Kiváló Vállalkozása” elismerő oklevelek is, melyeket a mátészalkai önkormányzat az idén már a hetedik alkalommal ítélte oda az arra érdemes cégeknek, cégvezetőknek. Az okleveleket Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Juhászné dr. Kicsák Marianna és Torma Tamás Attila alpolgármesterek, dr. Takács Csaba jegyző és dr. Hauser Tibor, a gazdasági és fejlesztési bizottság elnöke adták át az ÉL-REST-RE Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviselőinek, Éles Istvánnak és Élesné Rácz Erzsébetnek, valamint a Mátészalkai Sütőipari Kft. képviselőinek, Szabó Artúrnak és Szabó Mónikának.


– Az ÉL-REST-RE Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2013-ban kezdte meg működését Mátészalkán a Kálvin tér 11. szám alatt – mondta lapunk megkeresésére Éles István, aki feleségével közösen indította el a mára népszerűvé vált kifőzdéjét, a Pisti ételbárt, ami napjainkban fogalommá vált a városban.
Éles István elmondta, ez egy igazi családi vállalkozás, hisz a kezdetektől fogva a család apraja-nagyja segédkezett, dolgozott azért, hogy álmaik megvalósuljanak. Fő szempont volt, és amihez a mai napig ragaszkodnak, hogy alapanyagaikat gondosan válasszák ki, törekedve arra, hogy házias ízekkel örvendeztessék meg a hozzájuk betérőket. Alkalmazkodnak vendégkörük igényeihez, így folyamatosan bővítik ételkínálatukat. A tradicionális magyar konyha, a szatmári tájegység ételei mellett az egészséges táplálkozás trendjeit képviselő fogások is ott vannak az étlapjukon. A társadalmi felelősségvállalásból is kiveszik a részüket, rendszeresen támogatják a városi rendezvényeket, de elsők között juttatják el adományaikat, ha a rászorulók, hajléktalanok megsegítéséről van szó.

Szív nélkül nem az igazi

Nem elég a pékszakmát „csak” ismerni, mert szív nélkül nemcsak a kenyér, hanem semmilyen más étel nem az igazi – ez a Mátészalkai Sütőipari Kft. ügyvezetőjének, Szabó Artúrnak a szakmai hitvallása. Ezt a szeretetet a pékszakma, a kenyér iránt otthonról, a szülői házból hozta a cég vezetője, aki, mint lapunknak elmondta, egy pékségben nevelkedett. Mátészalka egykori kenyérgyára 2005-ben került a Szabó család tulajdonába. Ami akkor is, majd a generációváltást követően is fontos volt számukra, hogy egészséges, friss, szívvel-lélekkel készített kenyér és péksütemény kerüljön a vásárlóik asztalára. – Modernizáció és hagyományőrzés. Ezzel a két szóval is jellemezhető a cég. Modern, csúcstechnológiát képviselő gépek segítik a napi munkánkat, de az ősi módszerekhez is visszatértünk: valódi kovászos kenyereket és kézműves termékeket készítünk. Küldetésünk, hogy minél többen ismerjék meg és egyre több ember asztalára kerüljön hagyományosan készült kenyér. Vadkovászos kenyerünk egyedi színfoltot képvisel a pékáruk palettáján, amely egyre népszerűbb. Szakértelem, kiváló alapanyag, elhivatottság, alázat – sorolta lapunknak a vállalkozás alapértékeit Szabó Artúr, a Mátészalkai Sütőipari Kft. ügyvezetője.

 TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában