Nyíregyháza

2023.05.25. 15:02

„Fürdőztek” a közgyűlésen

Elfogadták a tavalyi költségvetési gazdálkodás végrehajtásáról szóló napirendi pontot.

Fotó: szon-archív

Viszonylag rövid, bő egyórás volt a csütörtöki, utolsó tavaszi városi közgyűlés a Krúdy-teremben. Dr. Kovács Ferenc polgármester az első napirendi pontban közölte, hogy ebben a hónapban három napot töltött a testvérváros, Rzeszów rendezvényén, Jászai Menyhért alpolgármester a szintén lengyel Gorlice vendége volt, míg dr. Ulrich Attila alpolgármester a Szabolcs községben rendezett vármegyenapon és a budapesti cseh-magyar testvértelepülési találkozón képviselte Nyíregyházát.  

Novemberben jelentette ki dr. Kovács Ferenc, hogy kormányzati támogatás segítségével újranyit a megemelkedett távhődíjak miatt ideiglenesen bezárt Eissmann Városi Sportuszoda. Most ismét a létesítményről esett szó:

– Örömmel jelenthetem be, hogy ismét vissza nem térítendő, 72,639 millió forintos támogatásban részesültünk, így biztosított az Eissmann Városi Uszoda második és harmadik negyedévi működtetése – közölte a városvezető.

Póka Imre kertvárosi önkormányzati képviselő felszólalásában jelezte, hogy tudomása szerint a nyár folyamán felújítják a „repülőhidat”. Egyúttal a Tiszavasvári úti felüljáró kivitelezési munkálatairól is érdeklődött. Pató István, a városfejlesztési és városüzemeltetési osztály vezetője közölte: nincs információja arról, hogy a MÁV tervezi-e a gyalogos átkelő modernizálását. A Tiszavasvári úti felüljáró felújítása valószínűleg július végén befejeződik, a további munkálatok a közlekedőket már nem akadályozzák.  

Elfogadták a város 2022-es költségvetési gazdálkodás végrehajtásáról szóló napirendi pontot.

– Órákat lehetne beszélni erről. Röviden annyit: egy nagyon nehéz év után vagyunk, a

szükséges, észszerű, időben hozott intézkedésekkel töretlen az önkormányzat pénzügyi stabilitása. Ez az esztendő sem lesz könnyű. Ami biztos: újabb rekordok születtek, az iparűzési adóbevétel meghaladta a 10 milliárd forintot, a turisztikai ágazatban pedig a 100 millió forintos limitet léptük túl.  

Ellenzéki interpellációban firtatták a Júlia Fürdő sorsát, mivel a létesítmény ez évben továbbra is zárva tart. Hagymási Gyula kabinetvezető elmondta, hogy a „Júliának” alapvető műszaki problémái vannak, a kényszerű felújítások költsége több tízmillió forint lenne. Amint az európai uniós források megnyílnak, szeretnék a pályázaton nyert pénzekből modernizálni a fürdőt.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában