Ingyenes regisztráció!

2019.05.24. 13:33

Bikesafe regisztráció Csengerben

A városi gyereknapon az érdeklődőknek lehetőségük nyílt biciklijeik ingyenesen regisztrálására.

Az első lépcső a gondtalan kerekezéshez – a KRESZ szabályainak betartás mellett – a biztonság megteremtése, a körültekintő eljárás, a hely és a lezáráshoz szükséges eszköz optimális megválasztása. Ehhez nyújtottak legutóbb segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai Csengerben 2019. május 23-án. Kollégáink a Csenger kétkeréken elnevezésű projekt keretén belül csatlakoztak a városi gyereknaphoz, mely alkalommal az érdeklődőknek lehetőségük nyílt biciklijeik ingyenesen regisztrálására.

Fotó: police.hu

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

 • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
 • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
 • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
 • A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
 • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!
 • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!
 • - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában