Kábítószer hatása alatt

2019.05.31. 12:34

Kis híján elgázolt három hölgyet Vásárosnaményban, börtönbe kell vonulnia

A vádlott a helyszínről elhajtott, de a rendőrség hamar elfogta, s jogosítványát a helyszínen elvették.

Illusztráció

Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2019. május 30-án helybenhagyta a közúti veszélyeztetés bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklás vétsége miatt V. J. vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 1 év 8 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést. A bíróság a vádlottat 1 év 5 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

A tényállás szerint a vádlott 2017. október 2-án délben Vásárosnamény belvárosában közlekedett személygépkocsival. Amikor a Beregszászi út kereszteződéséhez ért, a balra kanyarodó sávban a jelzőlámpa piros jelzésénél megállt, a kocsi motorját folyamatosan túráztatva. Ekkor előtte a zebrán három gyalogos haladt át szabályosan. A vádlott gyorsított a kocsival, és a balra kanyarodó sávból egyenesen indult el, emiatt a zebrán átkelő három hölgynek el kellett ugrania az autó elől, hogy a balesetet elkerüljék. A vádlott a helyszínről elhajtott, de a rendőrség hamar elfogta, s jogosítványát a helyszínen elvették. A vérvétel során megállapították, hogy a vádlott kábítószer hatása alatt vezette a gépjárművet.

Az ítélet jogerős.

Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában