Egy férfi szökésben van

2019.05.24. 10:58

Lebukott a nyíregyházi család: az apa és a fiú beszerezte, az anya aprította, az ismerős szállította a dohányt

A nyíregyházi család szárított dohánylevél feldolgozására, és értékesítésére egy olyan illegális vállalkozást épített fel, amelyben a beszerzett dohánylevelet családtagjaik és ismerőseik segítségével feldolgozták, aprították, majd csomagolták azért, hogy azt fogyasztási dohányként az ország keleti régiójában értékesítsék.

Ennek érdekében egy érpataki ingatlanon a fogyasztási dohány előállítására berendezkedtek, egy dohányvágó géppel feldolgozták a dohánylevelet, majd csomagolták és raktározták azokat. A családtagok a feladatokat egymás között megosztották, az apa és fia szerezte be a szárított dohányt, majd a kész termék forgalomba hozta, míg az anya az érpataki ingatlanon irányította a dohánylevél aprítását, egyik ismerősük pedig pénzért sofőrként segített a szállításban.

Az egyik ilyen szállítás alkalmával a sofőrt, a család autójával – benne közel 60 kilogramm csaknem 5 millió forint értékű jövedéki termékkel – Polgáron igazolgatták, miközben az illegális áruval Miskolcra tartott.

A nyomozás megindulását követően a rendőrök az érpataki ingatlanban ellenőrzést végeztek. A szárított dohánylevél aprítása és csomagolása közben tetten érték az anyát és lányát, valamint további két személyt, és lefoglaltak 51 kilogramm készterméket, és több, mint 170 kilogramm még feldolgozásra váró dohánylevelet. A család nyíregyházi otthonának udvarán lévő lakókocsiban elrejtve pedig további 5,5 kilogramm szárított dohánylevelet találtak.

Az ügyészség költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt 6 személlyel szemben nyújtott be vádiratot, ugyanis az apa és az egyik csomagolásban segédkező férfi szökésben van, velük szemben – elfogatóparancs kibocsátása mellett – az eljárás felfüggesztésre került.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában