tragédia

2019.05.30. 15:03

Szabadlábon védekezhet a keddi, három személy halálát okozó közlekedési baleset gyanúsítottja

A Nyíregyházi Járási Ügyészség indítványozta annak a kamionsofőrnek a letartóztatását, aki kedd reggel okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet a 4-es számú főúton Székely közelében.

A 23 éves sofőr május 28-án reggel 6 órakor a 4-es számú főúton Záhony irányából, Nyíregyháza felé közlekedett járműszerelvényével. Fáradtsága miatt azonban későn, féktávolságon belül észlelte a vele azonos irányba közlekedő, Székely település felé vezető mellékútra bekanyarodni szándékozó, álló személygépkocsit, és fékezés közben nekiütközött.

Az ütközéstől a gépkocsi keresztbe fordulva átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol a szemből szabályosan közlekedő tehergépkocsinak csapódott. Ezen tehergépjármű az ütközéstől tehetetlenségénél fogva átsodródott a szembejövő forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a gyanúsított kamionja mögött közlekedő tehergépkocsival.

Hárman haltak meg a szörnyű balesetben | Fotó: Sipeki Péter

A baleset következtében a személygépkocsiban utazó utasok közül, hárman olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették, míg a sofőr és további utasa életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A balesetben érintett két tehergépjármű vezetője könnyű, míg egyikük utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a gyanúsított fáradtan, a biztonságos vezetésre alkalmatlan állapotban közlekedett, és nem tartott megfelelő követési távolságot.

A gyanúsított által elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ezért az ügyészség álláspontja szerint alappal lehet tartani attól, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, ezért az ügyészség letartóztatásának elrendelését indítványozta.

A bíróság nem osztotta az ügyészség álláspontját, és a fiatal férfival szemben nem rendelte el a legszigorúbb kényszerintézkedést. Az ügyész fellebbezett a döntés ellen.

- Szabolcs-Szatmár-Megyei Főügyészség –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában