A tragédia megrázta Kisnaményt

2019.06.06. 15:07

Anyja miatt halhatott meg a kisnaményi gyermek, 2 év próbaidőt kapott

Ítélet született a szén-monoxid mérgezésben elhunyt kisfiú ügyében.

A Nyíregyházi Törvényszék 2019. június 6-án gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 1 év fogházbüntetésre ítélte P. J-né vádlottat. A büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú gyermekét egy Szabolcs megyei családi házban, melynek kizárólag egy szobáját fűtötte egy rossz műszaki állapotban lévő vegyes tüzelésű vaskályhával. A vádlott 2018. január 26-án este – miután a kályhába befűtött – magára hagyta a gyerekeket a lakásban, miközben a szabálytalanul működtetett kályhában szén-monoxid gáz képződött a fűtés során, amely a szobában szétáramlott. A kisfiú lefeküdt aludni a kályha melletti ágyára, majd belélegezte a szobában lévő szén-monoxidot, amitől mérgezést szenvedett. Az álmából felébredő gyermek az ágyról leesve a meleg kályhatesttől megégette magát, majd szénmonoxid-mérgezés következtében elhalálozott. A kisfiú testvére próbált rajta segíteni, azonban ő is szénmonoxid-mérgezést szenvedett, amitől elájult.

A bíróság előtt P. J-né vádlott beismerő vallomást tett, így az új Büntetőeljárási törvény rendelkezési alapján lehetőség nyílt arra, hogy az ügyet már az előkészítő ülésen befejezze a bíróság és ítéletet hozzon.

Az ítéletet a vádlott és a védője, továbbá az ügyész is tudomásul vette, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -


A Tények korábbi riportfilmje az esetről:

Forrás: tenyek.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában