Többszörös visszaeső

2019.06.17. 09:01

Ismét börtönőrre támadt az erőszakos elítélt Tiszalökön

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség az ellen az elítélt ellen, aki hosszú, börtönben töltött évei alatt már nem először támadt őrzőire.

Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő középkorú férfi kisebb-nagyobb megszakításokkal 17 éves kora óta büntetés-végrehajtási intézetben él, ugyanis sorozatosan követ el az intézeten belül olyan erőszakos cselekményeket, melyekért újabb szabadságvesztésre ítéli a bíróság – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese.

– Tavaly októberben a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fegyelmi zárkájában tartózkodott, amikor minden előzmény nélkül ököllel ütni kezdte a zárka ajtaját és falát, miközben azt követelte, hogy a főfelügyelővel akar beszélni. A férfi rendbontó magatartását észlelve a körletfelügyelő kinyitotta a zárkaajtót, majd a belső biztonsági rácshoz lépett, és felszólította a fogvatartottat, hagyja abba a dörömbölést. Ekkor a férfi hirtelen kinyúlt a biztonsági rácson, és arcon ütötte az őrt – ismertette a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. Az férfi tette hivatalos személy elleni erőszak bűntettének minősül, ezért az ügyészség vádat emelt ellene. Ha a bíróság bűnösnek találja, újabb többéves fegyházbüntetésre számíthat – tette hozzá a helyettes szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában