Nyírbátor

2019.06.20. 12:10

Letartóztatta a bíróság emberölés kísérlete miatt a hatodik gyanúsítottat

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. június 20-án emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte B. M. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészi indítvány alapján a gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy – a már letartóztatásban lévő társaival együtt – ásóval, kaszával, vasvillával felfegyverkezve 2019. június 15-én este elment a sértett lakóházához, hogy korábbi sérelmei miatt – akár a sértett családjának életét is kioltva – elégtételt vegyen. A kulcsra zárt bejárati ajtót erőszakkal benyomta, s a lakóházba bemenekülő családfőt a náluk lévő eszközökkel bántalmazta, közben azt kiabálta, hogy „megölünk és beteszünk a temetőbe”. A több sebből vérző sértettet a szobában magára hagyta, s átment a másik szobába, ahová a családfő fia bezárkózott. Rárontott, a szoba ablakát betörte, s a kaszával megsebesítette a fiút. A családfő a bántalmazás következtében életveszélyes, a fia pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását, megfélemlítené az eljárásban résztvevő személyeket, illetve további bűncselekményt követne el a sértett családjának sérelmére, ezért elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában