Vihar, tűz, baleset, szén-monoxid

2019.06.17. 08:18

Munkagödörbe szakadt egy gépkocsi – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. június 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű és a szemét Nagyhalászban, a Gyár utcában vasárnap, amelyet az ibrányi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Nyírbélteken családi ház tetőszerkezetének egy része, valamint a melléképület kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos és a nyírbélteki önkéntes tűzoltók vonultak, a lángokat négy vízsugárral fékezték meg.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán, a Szántó Kovács János utca és az Ady Endre utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói vonultak a balesethez, a járművek áramtalanítását végezték el.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő Nyíregyházán, a Déri Miksa utcában. A lakás fürdőszobájában lévő nyílt égésterű kombi gázkazán mellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amelyek igazolták a mérgező gáz jelenlétét és értesítették a gázszolgáltatót.

Vasárnap huszonhét alkalommal riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit a megyén átvonuló vihar okozta károk felszámolása miatt. Nyíregyházán, Érpatakon, Tiszavasvárinál, Kisar és Fehérgyarmat között, valamint Fábiánháza és Mérk között úttestre dőlt fát távolítottak el. Tiszalökön nagy méretű fa ága hasadt le, kidöntött egy betonoszlopot és személygépkocsira esett. Tyukodnál telefonoszlopot tört ketté és telefonvezetéket szakított le fa. Gondot okozott a pincékben összegyűlt csapadékvíz Rakamazon, Bujon, Balsán, Kálmánházán és Újfehértón. Rakamazon az úttesten a csapadékvízben elakadt egy személygépkocsi. Nyíregyházán munkagödörbe szakadt egy személygépkocsi, amelyet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével szabadítottak ki.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Borítókép: Levadászva Csoport

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában