Orvvadászat Tarpán

2019.06.13. 10:19

Vérgyanús szennyeződés a ruhán, az autón

A gyanúsítottak Tarpa külterületén a rendőri jelenlétet észlelve visszafordultak, és Gulács felé vették az irányt, miközben az elejtett őzet elrejtették.

Forrás: police.hu

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság orvvadászat bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 36 éves, egy 24 éves és egy 45 éves tarpai lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2018. augusztus 16-án 20 óra körül a „Tarpai Rét” elnevezésű mezőgazdasági területen két vadászkutyával engedély nélkül egy őzet ejtettek el. A vadat az autójukba rakták, majd elhajtottak a helyszínről. Rövid idővel később a gyanúsítottak Tarpa külterületén a rendőri jelenlétet észlelve visszafordultak, és Gulács felé vették az irányt, miközben az elejtett őzet egy külterületi részen elrejtették.

A terepjáróval közlekedő férfiakat Gulács és Jánd települések között a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség egyik munkatársa tartóztatta fel. A Tarpai Rendőrőrs munkatársaival közösen igazoltatták a benne tartózkodó személyeket. A rendőrök az egyik férfi ruházatán és a terepjárón vérgyanús szennyeződéseket találtak. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három tarpai férfit a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a környék átvizsgálása során a helyi vadásztársaság tagjaival közösen az elejtett őztetemet megtalálták.

Fotó: police.hu

A szakértők bevonása mellett folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában