Nyírbátor

2019.06.18. 12:14

Öt férfit tartóztatott le a bíróság emberölés kísérlete miatt

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. június 18-án emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte öt gyanúsított letartóztatását.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak – és szökésben lévő társuk – ásóval, kaszával, vasvillával felfegyverkezve 2019. június 15-én este elmentek a sértett lakóházához, hogy korábbi sérelmeik miatt – akár a sértett családjának életét is kioltva – elégtételt vegyenek. A kulcsra zárt bejárati ajtót erőszakkal benyomták, s a lakóházba bemenekülő családfőt a náluk lévő eszközökkel bántalmazták, közben azt kiabálták, hogy „megölünk és beteszünk a temetőbe”. A több sebből vérző sértettet a szobában magára hagyták, s átmentek a másik szobába, ahová a családfő fia bezárkózott. Rárontottak, a szoba ablakát betörték, s a kaszával megsebesítették a fiút. A családfő a bántalmazás következtében életveszélyes, a fia pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, valamint veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását, megfélemlítenék az eljárásban résztvevő személyeket, illetve további bűncselekményt követnének el, ezért elrendelte a letartóztatásukat. A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában