Helyi kék hírek

2019.06.11. 08:15

Vádat emeltek a szabolcsiak ellen, akik halálra verték a badacsonyi borászt

Halált okozó testi sértés a vád a fiatal badacsonyi borász támadói ellen.

– Vádat emeltek a fiatal badacsonyi borász halálával végződő tavaly szeptemberi dulakodás ügyében. Halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a sértett halálával végződő bántalmazás elkövetői ellen, és börtönbüntetés kiszabását indítványozták rájuk – tájékoztatta a Veszprém Megyei Főügyészség az MTI-t.

A vádirat szerint két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a munkája miatt Ábrahámhegyen elszállásolt férfi születésnapot ünnepelt, majd éjfél után Badacsonyba autózott, hogy ott szórakozzon tovább.

A gépkocsit ittasan vezető egyik vádlott szabálytalanul hajtott be a parkolóba. A sértett férfi három ismerőse kitért az autó elől, ő azonban megállt előtte.

A helyszínen meghalt

A vádlottak kiszálltak, és a –szintén ittas – sértettet többször ököllel arcon ütötték.

A sértett nem védekezett, annyit mondott nekik, hogy „Üthettek, de mire jó ez, mit tettem?”. A vádlottak erre abbahagyták a bántalmazást, sőt egyikük még itallal is kínálta volna a fiatal férfit, de ő az ismerősei után indult. A másik vádlott ekkor kötekedve rákiabált, ami szóváltáshoz és a férfi újabb bántalmazásához vezetett.

Az utóbbi társaságában lévő nő a vádlottakat nyugtatgatta, a sértettnek pedig szólt, hogy üljön be az autójukba, de nem fogadott szót neki, csak átment az út túlsó oldalára. Ezt észlelve ismét mindkét vádlott rátámadt.

Arcon, fejen ütötték, majd többször megrúgták a földön fekvő férfit, aki a helyszínen életét vesztette. Halálához természetes eredetű betegségei mellett a bántalmazás miatt kialakult stresszhelyzet is hozzájárult – áll az ügyészségi közleményben.

A vádlottak az autójukhoz futottak, hogy elmeneküljenek, de a helyszínre érkezők próbálták őket visszatartani, ekkor kezdődött a dulakodás, a gépkocsit vezető férfi elővett egy gázpisztolyt, de lövést nem tudott leadni a fegyver meghibásodása miatt. Ezután kitolatott a parkolóból, majd a gépkocsival az út melletti árokba csapódott.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában