bűnügy

2019.07.23. 15:42

Védekezésre képtelen, idős embert raboltak ki Nyíregyházán – rács mögött maradnak

Távmeghallgatás útján hosszabbította meg a bíróság a rablással gyanúsított férfiak letartóztatását

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. július 23-án a csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban legfeljebb 2019. szeptember 25-ig meghosszabbította T. I. és L.R.J. letartóztatását.

Az ügyészi indítvány szerint, a gyanúsítottak 2019. január 22-én – egy harmadik, jelenleg szabadlábon lévő társukkal – elmentek az egyedül élő 76 éves, korábban sztrókot elszenvedett sértett lakásához azért, hogy onnan értéktárgyakat lopjanak el.

A gyanúsítottak a kerítésen átmászva bementek az ingatlan udvarára, majd a lakóházba, amíg harmadik társuk a ingatlan előtt figyelt. Az otthon tartózkodó sértettet L.R.J. ököllel többször arcul ütötte, melynek következtében a szája felrepedt, foga kitörött.

A sértett férfi idős kora miatt nem volt képes megakadályozni a bűncselekmény elkövetését. Miután a sértett elesett, L.R.J. a kezét hátra csavarva lefogta, amíg társa, T.I. a lakásban fellelhető értéktárgyak után kutatott.

A bíróság álláspontja szerint, a többszörösen büntetett előéletű és hajléktalan életmódot folytató gyanúsítottakkal kapcsolatban továbbra is megalapozottan lehet tartani arról, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóság elől, a bizonyítást veszélyeztetnék vagy a sértettet megfélemlítenék.

Emellett fennáll a bűnismétlés veszélye is. Mivel a gyanúsítottak jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodnak, a bíróság távmeghallgatás útján biztosította a gyanúsítottak jelenlétét a zárt ülésen. A végzés mindkét gyanúsított vonatkozásában végleges.

- Nyíregyházi Törvényszék –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában