Katasztrófa elhárítására is készen

2019.07.14. 13:38

Minősítés ünnepélyes eskütétellel

Logisztikai feladatok ellátására is képesek az önkénteseink.

Fotó: Deák Lászlóné

Újabb települési önkéntes mentőcsoport tartott rendszerbeállító és minősítő­gyakorlatot csütörtökön dél­előtt a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén.

Fotó: Deák Lászlóné

Gát, medence, töltés

A napkori önkéntesek foglalkozásán a mentőcsoport tagjai először elméleti felkészítést kaptak, amit természetesen gyakorlati kiképzés követett, illetve alkalom nyílt az ilyenkor szokásos munka- és balesetvédelmi oktatás megtartására is. Az önkénteseknek nem csupán azt kellett bizonyítaniuk a gyakorlat során, hogy képesek az ideig­lenes gát, illetve a buzgár­elfogó medence és a töltés bordás megtámasztásának kiépítésére, de azt is, hogy logisztikai feladatok ellátására ugyancsak felkészültek. A gyakorlati elemek végrehajtását a FETIVIZIG munkatársai irányították, így minden biztosított volt a szakszerű tevékenységhez.

A gyakorlat végeztével a Napkori Települési Önkéntes Mentőcsoport alapvető vízkár­elhárítási tevékenység szakterületre szerzett minősítést. A mentőcsoport a gyakorlaton bebizonyította, hogy az alapfeladatát megfelelően és fegyelmezetten képes ellátni. A minősítés keretében megszerzett képességeik a jövőben alkalmassá teszik a csoportot a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkájának támogatására. A gyakorlat az önkéntes mentőcsoport állományának ünnepélyes eskütételével zárult.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában