Még az aláírását is hamisította

2019.08.14. 14:15

A saját közeli ismerősének hazudta magát igazoltatáskor

Rendőri igazoltatás során másnak adta ki magát.

Forrás: Illusztráció / MTI

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 13-án gyorsított eljárásban bűnösnek mondta ki R.K. vádlottat közokirat-hamisítás bűntettében és hamis vád vétségében, ezért 2 év 4 hónap időtartamra próbára bocsátotta.

Fotó: Illusztráció / MTI

A tényállás szerint a vádlottat 2019. július 25-én Nyíregyházán a rendőrjárőrök megállították és igazoltatták. A vádlott több szabálysértést is elkövetett; vezetői engedély nélkül közlekedett, a gépkocsi műszaki érvényessége lejárt, a hátsó féklámpája sem működött, és az elakadásjelző is hiányzott. Mivel a vádlott személyazonosító igazolványát nem tartotta magánál, a rendőri intézkedés során valótlanul egy közeli hozzátartozója személyes adatait diktálta be a saját adatai helyett mert attól tartott, hogy a korábban összegyűlt büntetőpontjai miatt kiszabott járművezetéstől eltiltás időtartamát meghosszabbítják.

Az intézkedő rendőrjárőr a szabálysértési nyilatkozatra azokat a valótlan adatokat rögzítette, amit R. K. bediktált, a nyilatkozaton a vádlott aláhamisította a közeli hozzátartozója nevét. Ezzel a vádlott a szabálysértések elkövetése miatti gyanút ártatlan személyre hárította át. A bűncselekmény elkövetését a vádlott beismerte, az ítélet jogerős.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában