Vérfürdő Nyíregyházán

2019.08.27. 16:34

Életfogytiglant kaphat az orosi kettős gyilkosság gyanúsítottja

Durva részletekre derített fényt a nyomozás: az első áldozatot menekülés közben, a másodikat hátulról lőtték le.

Nyíregyháza, 2019. augusztus 26. Rendõrök helyszínelnek 2019. augusztus 26-án Nyíregyháza orosi városrészében, a Diák utcában, ahol lelõttek két embert, az információk szerint egy apát és fiát. A feltételezett elkövetõt Nyíregyháza határában rövid idõn belül elfogták. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI/Balázs Attila

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványozza annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki augusztus 26-án két férfit lőtt le vadászpuskájával Nyíregyháza-Oroson.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított házastársa érzelmi kapcsolatba került a fiatalabb sértettel, amiről a gyanúsított 2019 júliusában tudomást szerzett. 2019. augusztus 26. napján a gyanúsított házastársa megjelent a fiatalabb sértett családi házánál, szóváltás alakult ki közöttük. Ezt követően az asszony a gyanúsított tudomására hozta szóváltását a sértettel, illetve közölte, hogy a sértett vele lekezelően bánt. Erre a gyanúsított a lakásán magához vette az engedéllyel tartott vadászpuskáját, majd visszament a fiatalabb sértett házához. Ott előbb a gépkocsijában ülve célzott lövést adott le az udvaron tartózkodó sértettre, aki erre bemenekült a házába. Ezt követően a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, majd az utcáról belőtt a lakóház ajtaján keresztül, és eltalálta a sértettet, aki a helyszínen elhalálozott.

A lövések zajára kijött az utcára a sértett édesapja, aki a szemközti házban lakott. Az idősebb sértett felelősségre vonta a gyanúsítottat, köztük szóváltás alakult ki, majd a sértett hátat fordított a gyanúsítottnak, és elindult a fia házához. Ekkor a gyanúsított hátulról lelőtte a sértettet, aki szintén a helyszínen életét vesztette. A rendőrség rövid időn belül elfogta a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett.

Az aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a törvény szerint életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. Figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható szabadságvesztés tartamára, az ügyészség szerint indokolt a gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárás alól kivonná magát. Az ügyészség ezért indítványozta a gyanúsított egy hónapig tartó letartóztatásának elrendelését.

Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 28-án 9 órakor tart ülést, amelyen dönt az ügyészi indítványról.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában