Az elmúlt 24 órában történt

2019.08.29. 08:27

Gázszivárgás Nyíregyházán: a Keselyűs dűlőhöz vonultak a tűzoltók

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. augusztus 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Forrás: Illusztráció / katasztrófavédelem

Kisszekeresen a Rákóczi utca végén személygépkocsi égett teljes terjedelmében, amely átterjedt a környező, több mint húsz négyzetméternyi aljnövényzetre. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral avatkozott be. A tűz feltételezhetően elektromos meghibásodás miatt keletkezett. Személyi sérülés nem történt.

Nyíregyházán, az Ezüstkalász utcán egy öt köbméteres fém hulladéktárolóban égett kommunális hulladék, építési anyagok, törmelék. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy sugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Nyíregyházán, a Lászlócsere dűlőn egy családi ház kerítése mellett égett száraz fű, avar. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral eloltották a tüzet.

Újfehértón, a Böszörményi úton egy személygépjármű az úttestről lesodródott, a kerítésnek csapódott és egy gázcsonkon állt meg. Gázszivárgás nem történt. A járműben hárman utaztak, akik az újfehértói önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a járműből, sérülést nem szenvedtek. Az egység a gépjárművet áramtalanította, majd a forgalmi akadály megszüntetésében segédkezett.

Nyíregyházán, a Keselyűs dűlőn gázcsonk elzáró csapja sérült. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gázszivárgást kézi szorítóval megszüntették. Az eset során személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedés sem volt szükség. A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztálya iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.

Kisvárdán, a Bocskai utcán nagyméretű fenyőfa veszélyesen megdőlt és lakóházat veszélyeztetett. A kisvárdai hivatásos tűzoltók motoros-láncfűrésszel avatkozott be. Személyi sérülés nem történt.

Anarcson egy Park utcai családi ház konyhájában szivárgott a tűzhelyre szerelt PB gázpalack, amit a tulajdonos nem tudott elzárni. A kisvárdai hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították és a tűzhellyel együtt a palackot az épületből kihozták. A gázpalackot az egység kéziszerszámokkal elzárta.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában