A kerékpárlopások megelőzése érdekében

2019.08.28. 10:21

Kerékpár regisztráció Nyíregyházán

Újabb lehetőség nyílik csatlakozni az országos nyilvántartási rendszerhez.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2019. augusztus 29-én 9-11 óra között ismét lehetőséget biztosítanak a nyíregyházi BringaSziget kerékpárszaküzletbe látogatók részére, hogy kétkerekűjüket regisztrálják a BikeSafe nyilvántartási rendszerbe.

Az országos regisztrációs rendszerbe vételhez a rendőrök lefotózzák a jelentkezők kerékpárjait, majd rögzítik a járművek egyedi jellemzőit, és a tulajdonosok adatait. A regisztrált bicikliket végül egy matricával látják el, mely azt jelzi, hogy a kétkerekű már szerepel az adatbázisban. A kezdeményezés célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

 • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
 • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
 • Ha megfelelő a védelem, és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
 • A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
 • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!
 • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!
 • - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában