Az enyhefokú ittasság sem olcsó

2019.08.15. 14:28

Megivott néhány sört az este a nyíregyházi sofőr, másnap megállították, ennyit kellett fizetnie!

Egy nap alatt két ittas járművezetőt is elítélt a bíróság.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 15-én ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bűnösnek mondta ki két ügy vádlottját, és mindkét vádlottat pénzbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta őket a közúti járművezetéstől.

A. T. vádlott 2019. augusztus 1-jén a kora reggeli órákban segédmotoros kerékpárral közlekedett Nyíregyházán, amikor igazoltatta a rendőrjárőr. A vádlott az igazoltatása előtti éjszaka 5-6 doboz sört ivott meg. A járőrök légalkoholvizsgálatra előállították, a vizsgálat enyhefokú ittasságot mutatott ki. A bíróság A. T. esetében 100.000 forint pénzbüntetést szabott ki, a közúti járművezetéstől kategóriára korlátozva, a segédmotorkerékpár vezetéstől tiltotta el 10 hónapra.

Cs.T vádlottat Búj településen igazoltatta a rendőrjárőr 2019. augusztus 4-én a kora esti órákban. A vádlott augusztus 3-án éjszaka nagyobb mennyiségű sört és pálinkát fogyasztott. Az elvégzett légalkoholvizsgálat Cs. T. vádlottnál közepes fokú ittasságot jelzett. Cs. T. esetében a kiszabott pénzbüntetés összege 140.000 forint, a járművezetéstől eltiltás időtartama 1 év 4 hónap.

Az intézkedő rendőrök mindkét vádlott vezetői engedélyét még a helyszínen elvették. A. T. vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, míg Cs. T. ügyében az ügyész jelentett be fellebbezést járművezetéstől eltiltás hosszabb időtartamban való megállapítása végett.

- Sterné dr. Deák Andrea, sajtószóvivő -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában