"Papi, papi, apát meglőtték..."

2019.08.28. 10:13

Végignézte a 17 éves Martin, amint agyonlövik apját és nagyapját, majd maga is szembenézett a fegyver csövével

Mint arról korábban beszámoltunk, H. Miklós előbb a vélt vetélytársát, majd annak édesapját végezte ki hidegvérrel Oroson. Az eset nem csak Nyíregyházát, de az egész országot megrázta. A Bors információi szerint a borzalmas jelenetet végignézte a 17 éves fiú, akire H. Miklós ráemelte a fegyverét – ám az életét végül megkímélte.

Forrás: borsonline.hu

A tragédia hátterében szörnyű féltékenység áll, noha a rokonság és a megkérdezett ismerősök szerint semmi sem volt abból igaz, hogy H. Miklós barátnője az orosi panziótulajdonossal, N. Jánossal összeszűrte volna a levelet. Ismerték ugyan egymást a munkájuk miatt, de túl szoros kapcsolat nem alakult ki közöttük. Ám H. Miklós másként gondolta: vadászként engedéllyel tartott magánál fegyvert, hétfőn pedig egy távcsöves puskájával jelent meg János házánál...

A panziótulajdonos hiába bizonygatta ártatlanságát, a vadász lelőtte, majd végzett a segítségére siető apjával is.

– Miki többször fenyegette Jánost, hogy hagyja békén a barátnőjét. Az hiába mondta, hogy téved, nem hitte el. De hogy ez idáig fajuljon, azt senki nem gondolta volna. Két fiatalt tett árvává ez az ember. És a legszörnyűbb, hogy János fiának, Martinnak végig kellett néznie az apja és a nagyapja meggyilkolását – ezt már az utcabeliek nyilatkozták a Borsnak.

Ifjabbik N. János az udvaron épp az autójával foglalatoskodott, amikor bekövetkezett a tragédia. A részletekről idősebb N. János bátyja beszélt a Borsnak.

– Az első lövés nem találta el Janit, még fel tudott rohanni a panzió lépcsőjén. Menekülés közben lőtte hátba, szabályszerű kivégzés volt – mondta a gyászoló N. Bálint.

A lövésekre szaladt ki János 17 éves fia, Martin. Farkasszemet néztek, majd a férfi ráemelte a fegyvert, de végül nem lőtte le. A fiú ekkor egyenesen a szemben lakó nagypapájához rohant segítségért. H. Miklós közben a szomszédra is ráemelte a puskát, ugyanis az a mobiljával felvette a történteket. Végül azonban H. Miklós a szomszédnak is megkegyelmezett, lövés helyett inkább menekülőre fogta.

– Martin azt kiabálta, hogy papi, papi, apát meglőtték. János azonnal kiszaladt, egyenesen a vesztébe, ugyanis a gyilkost az utcán érte utol. János őrjöngve ordított a férfira, azt kiabálta, ha a fiamat megölted, velem is végezz. Miklós habozás nélkül lőtt, majd elmenekült – idézte fel a szörnyű eseményeket N. Bálint.

Forrás: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában