Orosi vérengzés

2019.09.05. 08:53

Állítja, hogy nem akart ölni a nyíregyházi kettős gyilkos

Állítólag csak rá akart ijeszteni felesége szeretőjére, a barátjára a nyíregyházi kettős gyilkos, aki azt mondta, hogy nem akart ölni – számolt be az Origo.

Vallomásában állítja a 42 éves férfi, hogy nem azért ment augusztus 26-án a nyíregyházi Diák utcába, hogy gyilkoljon, csupán rá akart ijeszteni barátjára. Mégis magával vitte a vadászpuskáját, amivel halálos sebet ejtett a 41 éves férfin.

Az események szerencsétlenül alakultak, elsődleges ölési szándék azonban nem volt a két halálesetnél. Az elmúlt három évben makulátlan életet élt, soha nem volt vele semmilyen probléma – mondta el a Blikknek Árendás Róbert, a gyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje.

Alig 4 méter lehetett a két férfi között, amikor az első lövés eldördült. Ilyen közelről egy vadász bármit eltalál. Lőni tudott, a vadászvizsgán is elsőre megfelelt – mondta egy, a neve elhallgatását kérő helyi vadász.

A tragikus kettős gyilkosság több mint egy hete történt. A gyilkos és első áldozata barátok voltak, rendszeresen jártak el együtt focizni. Csakhogy a gyilkos feleségének és a 41 éves férfinak viszonya volt, amiről a gyilkos maga is tudott, de nem ezért döntött úgy, hogy végez barátjával. A férfi szakított a szeretőjével, aki otthon arról panaszkodott, hogy lekezelően, csúnyán beszélt vele. Ezért a másik férfi fogta a távcsöves puskáját, és elindult barátja házához. Már a kocsiból tüzet nyitott az udvaron álló férfira. Az első lövés még nem talált, de a következő már igen. Akkor az utcáról belőtt a ház ajtaján keresztül, és egyetlen lövéssel megölte a menekülő férfit.

Az idősebb férfi a lövések hangjára futott ki a házából. Meglátta, hogy fia mozdulatlanul fekszik, és azt kiabálta: megölted a fiam. Elindult a házába, ekkor lőtte hátba a férfi nem is egyszer, háromszor. A környéken lakók az első lövésnél azt hitték, hogy csak egy motor dőlt el. Később már jól kivehető volt a fegyver hangja, ekkor hívták a rendőrséget és a mentőket.

A kettős gyilkos azonnal elmenekült, de fél óra múlva, Nyíregyháza határában elfogták, a kocsijában pedig megtalálták a gyilkos fegyvert is, a távcsöves puskát is. Azóta mindent beismert. A bíróság elrendelte a letartóztatását, a férfi akár tényleges életfogytiglanit is kaphat, ugyanis aljas indokból elkövetett kettős emberöléssel gyanúsítják.

Forrás: origo.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában