Sziréna

2019.09.03. 10:28

Az embercsempésszel együtt fogták el a migránsokat Tiszakóródon

Az illegális migránsok hamis okmányokkal próbálták megtéveszteni a rendőröket.

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai két határsértőt fogtak el 2019. szeptember 2-án Tiszakóródon. A külföldi férfiak bolgár okmányokkal igazolták személyazonosságukat, amelyek a rendőri intézkedés alatt hamisnak bizonyultak. A rendőrök megállapították, hogy a férfiak valójában ukrán, illetve orosz állampolgárok és Magyarország államhatárát illegálisan lépték át.

Fotók: police.hu

A rendőrök Tiszakóródon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 39 éves magyar-ukrán állampolgárságú férfit is, aki az eljárás adatai szerint abból célból tartózkodott a településen, hogy a két határsértőnek a hatályos magyar jogszabályi rendelkezések megszegésével segítséget nyújtson ahhoz, hogy eljussanak Nyugat-Európába.

Az illegális migránsokat, valamint segítőjüket a rendőrök előállították a határrendészeti kirendeltségre. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a magyar-ukrán kettős állampolgárral szemben őrizetbe vétele mellett folytat büntetőeljárást. A két határsértővel szemben idegenrendészeti eljárás, valamint közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában