Sziréna

2019.09.24. 09:26

Egy hétig ellenőriztek a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Beregben, több száz eljárást indítottak

A rendőrök a megye területén 164 helyszínen, mintegy 4975 gépjárművezetőt ellenőriztek.

Fotó: police.hu

A rendőrség 2019. szeptember 16-a és szeptember 22-e között tartotta a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a Figyelem az útra elnevezésű összehangolt közúti ellenőrzését.

Az európai kampány ezúttal a menet közbeni mobiltelefon-használatra fókuszált, de nagy hangsúlyt kapott a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények ellenőrzése és kiszűrése is, úgymint a jármű vezetőjének menet közbeni chatelése, közösségi oldal használata.

A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén 164 helyszínen, mintegy 4975 gépjárművezetőt ellenőriztek és 627 ellen indult eljárás különböző jogsértések okán. Menet közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt 60, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 195 járművezetőt szankcionáltak.

Fotó: police.hu

Továbbra is felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy járművezetés közben tartózkodjanak minden figyelemelvonó tevékenységtől! Maguk, valamint a közlekedés többi résztvevője érdekében tartsák be a közlekedési szabályokat, és türelmesen, egymásra odafigyelve vegyenek részt a közlekedésben! Hiszen, ne feledjék, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet a közlekedők tehetnek!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában