Tüzek, balesetek

2019.09.02. 08:22

Fenyőt gyújtott a baleset miatt megdőlt villanyoszlop Szabolcsveresmarton, kismacska esett kútba Petneházán

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. szeptember 1-jén történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Forrás: haromhatar.hu

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Szabolcsveresmarton, a Tölgyesszög utcában vasárnap. A balesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A baleset következtében a magasfeszültségű villanyoszlop megdőlt és a vezeték meggyújtotta a mellette lévő fenyőfát, amelyet a beavatkozók gépezetes tolólétra és vízsugár segítségével oltottak el. Szabolcsbákán, a Kossuth utcában távközlési oszlopnak hajtott személygépkocsi. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el.

Fotó: haromhatar.hu

Személygépkocsi és személyvonat ütközött Nyíregyházán, a Lapály utcai vasúti átjáróban vasárnap. A város hivatásos tűzoltói vonultak a balesethez, a jármű áramtalanítását végezték el.

Letért az úttestről és a tetejére borult egy személygépkocsi Nagyecsed és Nyírcsaholy között vasárnap. A nagyecsedi önkéntes tűzoltók áramtalanították, a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították a járművet és megszüntették a közúti akadályt.

Úttestre dőlt és közúti akadályt képezett egy fa Tarpa és Gulács között vasárnap, amelyet a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók távolítottak el, motoros láncfűrésszel.

Az ágymatrac kapott lángra Dombrádon, a Balaton utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tűz oltását a lakók megkezdték, a beavatkozók a családi házból kivitték a matracot, majd gyorssugárral utómunkálatokat végeztek.

Kiszáradt kútba esett macska mentéséhez riasztották a baktalórántházi hivatásos tűzoltókat Petneházán, a Kossuth Lajos utcában. A beavatkozók dugólétra segítségével emelték ki az állatot.

Vasárnap hét vegetációs tűznél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Újkenézen két hektáron égett foltokban a száraz fű és erdő aljnövényzete, a kisvárdai hivatásos tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Tyukodon fél hektáron égett az erdő aljnövényzete, Nyírteleken háromszáz, Csengerben száz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű. Kékcsén nyolcezer négyzetméteren égett foltokban a száraz fű. A beavatkozók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában