Géppisztolyos rablás

2019.09.03. 12:01

Folytatódik máriapócsi benzinkút kirablásával vádolt férfi ügye

A Nyírbátori Járásbíróság szeptember 3-án előkészítő ülést tartott a fegyveresen elkövetett rablás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolt T.J.R. ügyében.

Forrás: police.hu

A vádlott az előkészítő ülésen elismerte a bűnösségét a terhére rótt cselekmény elkövetésében, azonban kérte, hogy a bíróság folytassa le a bizonyítási eljárást. Védőjével együtt igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértők, valamint tanúk megidézését kérte, amihez az ügyészség is csatlakozott.

A bíróság az ügyben 2019. október 29-én 8 óra 30 perckor tart tárgyalást. Ekkor a szakértő és tanúk meghallgatásával folytatódik az eljárás.

A vádirat szerint a vádlott 2019. január 5.-én a 4911 számú úton található MOL benzinkúthoz érkezett személygépkocsijával, majd egy műanyag kannába benzint tankolt. Ezután a vádlott bement a benzinkút üzletébe, majd a magával vitt géppisztolyt a kútkezelő sértettre tartotta, és felszólította őt a bevétel átadására. A fenyegetés hatására a sértett a pénztárban lévő készpénzt átadta a vádlottnak, aki ezután gépkocsijával elmenekült. A rendőrség a vádlottat a 41-es főúton elfogta, a nála lévő 447 000 forint készpénzt, lőfegyvert és géppisztolytöltényt lefoglalta.

Dr. Resán Dalma sajtószóvivő, Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában