Stratégiai partnerek

2019.09.06. 11:19

Öt autót kaptak a polgárőrök

Ismét bővült a megyei polgárőr szövetség járműállománya.

A megyei rendőr-főkapitányság pénteket öt egykori szolgálati gépkocsit ajándékozott a szervezetnek. A rendőrség évek óta folyamatosan frissíti a flottáját, csak ebben az évben közel harminc autót cseréltek le Szabolcs-Szatmár-Beregben, kiszorítva a korábban használtakat. Ezek egy részét árverésen értékesítik, a továbbiakat pedig átadják a polgárőrségnek.

Minden perc számít

– Kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk a polgárőrök munkáját. A hatékony szolgálat ellátásához elengedhetetlen az olyan gépjármű, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak – mondta el lapunknak Farkas József dandártábornok. A megyei rendőrfőkapitány hozzátette: a most átadott öt autót a hatóság szervizbázisában folyamatosan karbantartották és javították, így jó műszaki állapotban kerülnek a szövetséghez.

– A 161 egyesületünk most már 142 gépkocsival rendelkezik, ami sokat számít, hiszen nem mindegy, milyen a technikai felszereltségünk. Ha egy településen bajba jutott emberek segítséget kérnek, rendkívül fontos, mennyi idő alatt érünk oda – mutatott rá Somogyi János, a megyei polgárőr szövetség elnöke, akitől megtudtuk: az öt autót a nyírcsászári, a mándoki, a balkányi és a nyíregyházi egyesületek használják a jövőben.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában