katvéd

2019.09.16. 08:09

Ház égett Tiszaadonyban, fa dőlt az útra Kispaládnál

Összefoglaló a hétvége katasztrófavédelmi eseményeiből.

Ötven négyzetméteres családi ház égett teljes terjedelmében Tiszaadonyban, a Petőfi Sándor utcában vasárnap. A tűzesethez a mátészalkai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók vonultak, két vízsugárral határolták körül és oltották el a lángokat.

Vasárnap öt esetben szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Csengerben öt hektáron tarló és tizenöt szalma körbála lángolt, amelyet a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók oltottak el, két vízsugárral, kéziszerszámokkal, valamint a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében a területet körbetárcsázták.

Tiszakerecsenyen kétszáz négyzetméteren száraz fű és gaz, Ramocsaházán tíz négyzetméteren aljnövényzet égett. Rétközberencsen ezer négyzetméteren, Ópályiban fél hektáron száraz fű kapott lángra. A kisvárdai és a mátészalkai hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Két személygépkocsi ütközött Nyírjákón, a Fő utcában vasárnap. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak.

Úttestre dőlt és akadályozta a forgalmat egy fa Kispalád és Kishódos között. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a veszélyt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában