Repült a beton darab...

2019.09.02. 16:06

Megtámadták a kiérkező mentősöket Nyíregyházán – Szinte minden második nap van hasonló eset...

Mint arról korábban beszámoltunk, kővel dobta meg a kiérkező mentőautót egy nyíregyházi férfi. Az esetről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetőjét kérdeztük, aki elmesélte, mi is történt pontosan.

Forrás: Illusztráció / Országos Mentőszolgálat

A mentőket egy férfihez riasztották. Az öt perc alatt kiérkező esetkocsi személyzetét szitkozódva, fenyegetőzve fogadták, fizikai agressziótól tartva azonnal rendőri segítséget kértek, és mivel ki sem tudtak szállni a kocsiból, elhagyták a veszélyes helyszínt. Eközben az autót ismeretlen személy (vagy személyek) ütötte, rúgta, majd egy beton darabbal karosszéria sérülést is okozott. A rendőrségi eljárás folyamatban van – nyilatkozta portálunknak Győrfi Pál. – Évente 100-150 olyan eset fordul elő Magyarországon, ahol a közfeladatot ellátó mentődolgozókat komolyabb agresszió, támadás éri. A bántalmazás egyes esetekben személyi sérüléssel, máskor anyagi kárral is jár, az Országos Mentőszolgálat pedig feljelentést tesz. Az iménti számok nem tartalmazzák azokat a „mindennapos” eseteket, amikor az agresszió „csak” szidalmakban, fenyegetésben, rángatásban, stb. ölt testet. Általános szabály, hogy a konfliktust próbáljuk megelőzni, ha nem sikerül, meneküljünk, húzódjunk biztonságba és hívjunk rendőri segítséget. Sajnos ez nem mindig egyszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában