Nyíregyháza

2019.09.06. 14:28

Minimum egy hónapra rács mögé kerül az emberöléssel gyanúsított román orvos

Élénk médiaérdeklődés kísérte pénteken a román állampolgárságú orvos, S. D. letartóztatási tárgyalását a nyíregyházi bíróságon.

A férfi nem keresve, de nem is kerülve, egyszerűen csak tudomásul véve a rá szegeződő kamerákat, mikrofonokat és villanó vakukat, némán, bilincsbe verve sétált végig kísérőivel a Nyíregyházi Járásbíróság folyosóján, miután a nyomozási bíró határozatot hozott a letartóztatásának elrendelése ügyében.

Itt is felelnie kell a tettéért

A gyanúsított 2016. augusztus 31-én kereste fel volt barátnőjét az orosi otthonában, majd rálőtt az asszonyra, aki a helyszínen életét vesztette, és a nő férjére is, aki azóta felépült az életveszélyes sérüléséből. S. D. – aki az ügyészség álláspontja szerint megszökött a magyar hatóság elől (másnap Kolozsváron fogták el a román rendőrök – a szerk.) – hazájában lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmény miatt többéves börtönbüntetést kapott, amiből nemrégiben feltételesen szabadult, s immár Magyarországon is felelnie kell a tettéért. Az orosi bűncselekménnyel kapcsolatban több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folyik eljárás ellene. Miután Románia kiadta az orvost, a magyar rendőrség őrizetbe vette és kihallgatta a gyanúsítottat, az ügyészség indítványára pedig a nyomozási bíró pénteken elrendelte S. D. letartóztatását 30 napra.

„Részben nem fogja tagadni”

– A gyanúsított egy hónapig biztosan büntetés-végrehajtási intézetbe kerül, valószínűleg a nyíregyházi börtönbe, aztán az illetékesek felülvizsgálják, hogy indokolt-e meghosszabbítani ezt az időtartamot vagy sem. Folyamatban lévő ügyről van szó, a nyomozás, amit az ügyészség folytat le, még nem ért véget, csak a vádirat beérkezése után léphet az ügy bírósági szakaszba – taglalta a tárgyalóterem előtt dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Az orvos ügyvédje a határozathozatal után úgy nyilatkozott: ügyfele korábban soha nem került összetűzésbe a törvénnyel, az elmúlt évek alatt rendkívüli módon megtört, és nagyon megbánta a cselekményét. Bár érdemi vallomást még nem tett a magyar hatóságoknak, a bűnösségét részben nem fogja tagadni.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában