Határsértőknek segített

2019.09.05. 15:02

Oroszokat csempészett volna Szabolcs megyébe

Határsértőknek segített volna, letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat.

Forrás: Illusztráció / dreamstime

A Mátészalkai Járásbíróság az embercsempészés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra – 2019. október 4-éig – elrendelte G.R. gyanúsított letartóztatását.

A vádirati tényállás szerint, G.R. ukrán-magyar kettős állampolgár eddig még ismeretlen társaival megállapodott abban, hogy személygépkocsijával Tiszakóród községbe utazik és ott – vagyoni haszonszerzés céljából -segítséget nyújt orosz állampolgároknak abban, hogy Magyarország területére engedély nélkül beléphessenek. Ilyen előzmények után, 2019. szeptember 2-án a férfi társai Ukrajnában a Tisza-folyóhoz szállítottak több orosz állampolgárt, miközben ő a Tisza folyó magyar oldalán várakozott. Az orosz határsértők a folyót átúszták, de még mielőtt a gyanúsított kocsijához értek volna, a rendőrök észrevették és igazoltatták őket, majd a helyszíntől kb. 100 méterre intézkedés alá vonták a gyanúsítottat is.

A bíróság megállapította, hogy a büntetett előéletű gyanúsított magyarországi lakó- illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Ez alapján megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné mivel az elkövető társainak a beazonosítása még folyamatban van.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezéséért jelentett be fellebbezést.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában