Román orvos

2019.09.06. 11:05

Rálőtt a házaspárra, majd Romániába szökött a gyanúsított – letartóztatta a bíróság

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2019. szeptember 6-án egy hónap időtartamra – 2019. október 6-áig – elrendelte dr. S.D. gyanúsított letartóztatását.

Forrás: police.hu

Az ügyészi indítvány szerint a román állampolgárságú gyanúsított 2016. augusztus 31-én megjelent egy nyíregyházi családi háznál, és a nála lévő, engedély nélkül tartott lőfegyverrel az ott lakó házaspárra lőtt. A lövések következtében a feleség a helyszínen meghalt, a férj pedig életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett el.

A gyanúsított ezt követően Romániába szökött, ahol európai elfogatóparancs alapján sikerült elfogni és tegnap visszaszállítani Magyarországra.

A bíróság szerint az életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetőjével szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől ismét megszökne vagy elrejtőzne.

A bíróság végzése végleges.

dr. Resán Dalma sajtószóvivő, Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában