Szabolcs-Szatmár-Bereg

2019.09.23. 11:30

Súlyos sérülés: térden rúgta a tanárt kiskorú diák

Térden rúgta a tanárt, sípcsonttörést szenvedett.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 14. életévét alig betöltött fiú ellen, aki az idén májusban az iskola folyosóján hátulról úgy megrúgta az egyik tanítónő lábát, hogy a nő elesett, és súlyos sérülést szenvedett.

A fiatal fiú az első óra szünetében az egyik vidéki általános iskola földszinti folyosóján két osztálytársával vitatkozott össze, lökdösődtek, miközben egymást trágár kifejezésekkel szidalmazták. A hangos vitát hallva több pedagógus is a folyosóra érkezett, akik megpróbálták lecsendesíteni a fiúkat, azonban ez nem sikerült. Végül a két gyermekkorú fiú a vádlott elől elfutott.

Ez idő alatt az egyik tanárnő éppen a folyosón haladt, amikor utolérték a gyerekek, és kikerülve továbbszaladtak. Amikor azonban az őket üldöző vádlott a pedagógus mögé ért, őt nagy lendülettel egy csúszó-rugó mozdulattal szándékosan térdtájékon rúgta. A fiú és a sértett is rögtön a földre esett, ahonnan a sípcsonttörés miatt a nő felállni már nem tudott.

Kiemelt védelem a tanároknak

A pedagógusokat mint közfeladatot ellátó személyeket a Büntető törvénykönyv kiemelt védelemben részesíti, ezért a fiúval szemben még fiatal kora ellenére sem mellőzhető a bírósági eljárás, bűnösségéről a Nyíregyházi Járásbíróság fog döntést hozni – tájékoztott dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában