bűnügy

2019.09.11. 14:00

Több mint 100 késszúrással végzett barátjával

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését 20 évre súlyosította. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék júliusban Cs. G. vádlottat emberölés miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla szerdán 20 évre súlyosította a büntetést. Az ítélőtábla szerint a vádlott magatartása, a több mint 100 késszúrás többszörösen meghaladta a különös kegyetlenség kritériumait.

Ez a tény, illetve a vádlott veszélyessége a társadalomra indokolta, hogy a bíróság a büntetés tartamát a kiszabható szabadságvesztés mértékének felső határában állapította meg.

A tényállás szerint a vádlott és sértett barátok voltak. 2016-ban a vádlott barátnője megcsalta a vádlottat a sértettel. Rövid időre megszakadt a kapcsolatuk, később azonban a két férfi megbeszélte a dolgokat, a baráti kapcsolatot továbbra is fenntartották. Tavaly áprilisban a vádlott egy közösségi oldalon találkozóra hívta a sértettet.

Megitták a magukkal vitt alkoholt, a vádlott ittas állapotba került. Éjféltájban elindultak hazafelé, amikor a sértett azt mondta: nem bánta meg, hogy elcsábította a vádlott barátnőjét.

A vádlott a nála lévő késsel hátulról megszúrta a sértettet, majd a már földön fekvő férfit legalább 107-szer megszúrta. A férfi a helyszínen életét vesztette, a vádlott meg is csonkította áldozatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában