katvéd

2019.09.20. 08:38

Tűzhelyen hagyott olaj égett Örökösföldön

Összefoglaló a tegnapi nap katasztrófavédelmi eseményeiből.

Csütörtökön négy esetben avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói szabadtéri tűzesetnél. Aranyosapátiban a vasúti töltés mellett ötszáz négyzetméteren, Cégénydányádon három hektáron foltokban égett alacsony füves vegetáció. A vásárosnaményi önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók több vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Biriben egy hektáron kapott lángra a száraz fű, amely kukoricatáblát veszélyeztetett. A nyíregyházi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be, két vízsugárral és kéziszerszámokkal. Hodászon húsz négyzetméteren égett a gaz, amelyet a mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltottak, a beavatkozók utómunkálatokat végeztek.

Tűzhelyen hagyott olaj gyulladt meg Nyíregyházán, a Fazekas János téren csütörtök délután. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos a tüzet eloltotta, a beavatkozók átvizsgálták, majd átszellőztették a lakást.

Családi ház helyiségeiben csaptak fel a lángok Tornyospálcán csütörtökön. A berendezési tárgyak égtek. A kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, áramtalanították az ingatlant, majd két vízsugárral körülhatárolták és eloltották a lángokat. A beavatkozók az épületből kettő, 11,5 kg-os gázpalackot kihoztak, amelyeket nem ért hőterhelés.

Nyírvasváriban nyolcvan négyzetméteres családi ház egyik szobájában égtek a berendezési tárgyak és ruhaneműk. A nyírbátori hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd az épületet átszellőztették.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában