Orosi vérengzés

2019.09.05. 13:31

Videó: Kiadták a román orvost – ismét Nyíregyházán az orosi emberölés gyanúsítottja

Romániában szabadult, már a magyar rendőrség őrizetében van a nyíregyházi lövöldöző.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelt európai elfogatóparancsa alapján adta át a román hatóság a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak S. D. román állampolgárt 2019. szeptember 5-én az ártándi közúti határátkelőhelyen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. augusztus 31-én egy nyíregyházi családi házban lövéseket adott le az ott élő házaspárra. Az asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen életét vesztette. Férjét szintén találat érte, aminek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az elkövető a bűncselekmény elkövetése után Romániába menekült, ahol a magyar hatóság által kiadott európai elfogatóparancs alapján a román hatóság őrizetébe került. Elszámoltatása a három évvel korábban elkövetett bűncselekménnyel összefüggésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon megkezdődött – tájékoztatott a megyei kapitányság sajtószóvivője.

Az előzmények

Három évvel ezelőtt az egész megyét sokkolták az Oroson történtek: 2016. augusztus 31-én kétszer dörrent egy fegyver a Friss utcai családi házban, a feleség a helyszínen életét veszítette, a férjet a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba – ő túlélte a támadást.

A lövések után a házaspár ikergyermekei közül az egyik az utcára szaladva kért segítséget. A lapunknak akkor nyilatkozó szemtanú azt mondta: a kisfiú kirohant az utcára, mezítláb volt, a lábán vérnyomokat látott. A gyerek segítséget kért, és azt mondta: „meglőtték anyáékat, meg fognak halni”.

A román rendőrség másnap Kolozsvár belvárosában elfogta az európai elfogatóparancs alapján körözött román férfit, akiről kiderült, hogy a sátoraljaújhelyi kórház tüdőgyógyász főorvosa. Az ügyész indítványára a gyanúsítottat Romániában őrizetbe vették.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a fegyvercsempészés és tiltott fegyverviselés miatt kiszabott börtönbüntetéséből feltételesen 2018. szeptember 11-én szabadulhat, ha erre nem kerül sor, a büntetését 2020. január 20-án tölti le.

Az orvost most engedték feltételes szabadlábra, így a román hatóságok kiadták és ma Magyarországra hozták, majd Nyíregyházára szállították S. Dant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában