Az elmúlt 24 órában történt

2019.10.25. 08:36

Gáz volt Nyírbátorban, Fehérgyarmaton a gyerekeket veszélyeztette a fa

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. október 24-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Beszterecen, egy családi ház tetőszerkezete égett. A tűz következtében a födémszerkezet beomlott. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók több sugárral oltották el a tüzet, majd a tetőszerkezetet kéziszerszámokkal megbontották, az izzást parázslást megszüntették. A ház lakhatatlanná vált, az ott lakó két felnőtt rokonoknál helyezkedett el. A tűz keletkezési oka vélhetően elektromos zárlat, az áramszolgáltató az épületet a hálózatról leválasztotta. Személyi sérülés nem történt.

Pátrohánál folytatódott a két hektáron izzó, tőzeges terület oltása és elárasztása. A kisvárdai és a mátészalkai hivatásos tűzoltók mellett, vonult a Katasztrófavédelmi Mobil Labor is, akik méréseket végeztek Pátroha és Gégény településeken, illetve a tűz közelében is. A mérési értékek alapján megállapították, hogy a levegőbe jutó káros anyag koncentráció az egészségre ártalmatlan.

Vaján, egy családi ház udvarán egy tucat kockabála égett, amit a baktalórántházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltottak el. A tűz kismértékben átterjedt a melléképületre is, amelyet egy négyzetméteren károsított.

Tunyogmatolcs és Fehérgyarmat között kétszáz négyzetméteren égett száraz fű, avar. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a tüzet gyorssugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Nagyecseden kukorica tarló égett mintegy kétszáz négyzetméteres területen. A helyi önkéntes tűzoltók a tüzet egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Komlódtótfaluban egy kiszáradt fa törzsének izzását a csengeri önkormányzati tűzoltók gyorssugárral szüntették meg.

Nyírbátorban, a Csokonai utcában gázcsonkból kis mértékben szivárgott a gáz. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. A gázszolgáltató a szivárgást megszüntette.

Fehérgyarmaton, egy középiskola udvarán nagyméretű fűzfa veszélyesen megdőlt, gyerekeket veszélyeztette. A város és kisvárdai hivatásos tűzoltói magasból mentővel és motoros fűrész segítségével a veszélyes fát eltávolították.

Mátészalkán két személyautó ütközött, amelyekben egy-egy fő utazott, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A város hivatásos tűzoltói az áramtalanítást elvégezték, majd a közúti akadályt megszüntették.

Vásárosnamény és Ilk között egy személyautó árokba csapódott, egy fő utazott benne, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A vásárosnaményi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították. A gépjármű közúti akadályt nem képzett, elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Nyírbátorban, egy Hunyadi utcai társasház egyik lakásából nagymennyiségű víz folyt ki. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a lakásba bejutottak és a vizet kizárták.

Nyírvasváriban egy családi ház szobájában szén-monoxid érzékelő bejelzett. Személyi sérülés nem történt, rosszullétre senki nem panaszkodott. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók az épületet átszellőztették.

Az egység zárt nyílászárók mellett, működő fűtőberendezéssel többszöri méréseket végzett, az eredmény minden esetben 0 ppm volt, vagyis nem volt mérhető a szén-monoxid jelenléte a levegőben.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik