Letartóztatta őket a bíróság

2019.10.29. 09:49

Koszorút hagytak a háza előtt... Halálosan megfenyegették a magyar határőrt

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája 2019. október 28-án a hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt indult eljárásban 2019. november 28.-ig elrendelte a magyar állampolgárságú F.R. és B.Z. gyanúsítottak letartóztatását.

Police control violence in protest, arrest and suppress violence Handcuffing the accused Promoter.

Forrás: Illusztráció / Dreamstime

Az ügyészség indítványa szerint a sértett, aki határőrként dolgozik az ukrán határon, 2019. október 4-én hivatalosan intézkedett egy ukrán állampolgárral szemben. Ezt követően, 2019. október 19-e körül, az ukrán állampolgárságú férfi megbízta B.Z. gyanúsítottat, hogy szerezzen egy koszorút és azt helyezze el a sértett lakása előtt, mert így akarja őt megfenyegetni azért, mert a sértett zavarja a zárjegy nélküli cigaretták Ukrajnából Magyarországra történő jogellenes behozatalát.

Az ukrán férfi megbízatását a gyanúsítottak 50.000 forintért teljesítették. Miután a koszorút megszerezték, az ukrán férfi arra fenyegető üzenetet írt, majd utasítására F.R. egy szemeteszsákba helyezte a koszorút és azt a sértett lakása előtt hagyta.

A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a büntetett előéletű gyanúsítottak a szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást megnehezítenék vagy veszélyeztetnék, ezért indokolt velük szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában