Beismerte a bűncselekmények elkövetését

2019.10.31. 14:07

Lezáratlanul hagyott autóból lopott a 17 éves lány Kisvárdán

A rendőrök a bejelentést követő egy órán belül elfogták a feltételezett tettest.

Forrás: police.hu

A Kisvárdai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves sátoraljaújhelyi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lány 2019. október 28-án 17 óra körül egy kisvárdai bolt előtt lezáratlanul hagyott gépkocsiból eltulajdonított két pénztárcát, a benne lévő okmányokkal és készpénzzel együtt. A rendőrök a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek. A kihelyezett kamerák felvételei alapján egy órán belül azonosították, és a helyszín közelében elfogták a feltételezett tettest. Kiderült, hogy a lány fél órával korábban egy másik közterületen parkoló gépkocsi utasteréből is összeszedte az értékeket, melyet szintén nyitva hagytak. A 17 éves lányt a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, aki beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy saját vagyonbiztonságuk megóvása érdekében a gépkocsijukat parkolást követően mindig zárják le, még ha csak rövid időre is hagyják magára járművüket! Különösen fontos odafigyelni a megfelelő óvintézkedésekre a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából, hiszen ez az időszak veszélyeket is rejthet magában!

Azért, hogy a megemlékezést ne árnyékolja be semmilyen jogsértés, fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

 

  • Mielőtt kiszállnak az autóból, ne felejtsék el az ablakot felhúzni!
  • Ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, és egyéb irataikat az utastérben!
  • Kijelölt vagy őrzött parkolóban, az esti órákban lehetőleg kivilágított helyen parkoljanak!
  • A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyakat (telefon, táska, kabát, stb.)! Helyezzék el azokat a csomagtartóban!
  • Amennyiben bűncselekményt észlelnek, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívón!
  • - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában