Jogerős ítélet született

2019.10.25. 11:18

Továbbküldte az osztálytársáról készült meztelen képeket, bíróság elé kellett állnia

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. október 25-én gyorsított eljárásban 1 évre próbára bocsátotta fiatalkorú B.K.K. vádlottat gyermekpornográfia bűntette miatt és elrendelte pártfogó felügyeletét.

Teenager girl suffering internet cyber bullying scared and depressed cyberbullying. Image of despair girl humilated on internet by classmate. Young teenage girl crying in front of

Forrás: Illusztráció / Dreamstime

A tényállás szerint a vádlott és a sértett egy Szabolcs megyei általános iskola 8. osztályos tanulói voltak. 2018. júniusában a sértett interneten keresztül megismerkedett egy román állampolgárságú ismeretlen férfival, akinek a kérésére meztelen képeket és videót készített magáról és azokat elküldte neki. Miután 2019. márciusában megszakadt a kapcsolat közöttük, ezt a lány elmesélte az osztálytársainak. Később a vádlott is kapcsolatba került ugyanezzel a férfival messengeren, aki továbbította neki a sértettől kapott képeket és videófelvételt. Ezeket a vádlott megmutatta és átküldte több osztálytársának is.

Az ismeretlen férfival szemben külön eljárás van folyamatban.

A bíróság a pártfogó felügyelet elrendelésével kötelezte a fiatalkorú vádlottat, hogy meghatározott időközönként egy kijelölt pártfogó előtt jelenjen meg, vele a kapcsolatot tartsa. Ennek célja, hogy elősegítse a vádlott nevelését, társadalmi beilleszkedését és megakadályozza, hogy újabb bűncselekményt kövessen el.

Az ítélet jogerős.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában