10 év fegyház az indítvány

2019.10.31. 10:20

Újra és újra kifosztotta a kemecsei kisboltot

A Nyíregyházi Járási Ügyészség rablás és zsarolás miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű kemecsei férfivel szemben, aki visszatérően fosztogatott egy helyi, családi vállalkozásban üzemelő vegyesboltot.

Hand taking bottle of beer from shelf in alcohol and liquor store. Customer buying cider or supermarket staff filling and stocking shelves. Retail worker working. Woman choosing lager or pale ale

Forrás: Illusztráció / Dreamstime

A vádlott először 2012 őszén jelent meg az üzletben azért, hogy fizetés nélkül élelmiszert, illetve alkoholt szerezzen. A tulajdonostól hitelbe árut kért, azonban a vádlott kérését a férfi megtagadta, ezért azzal fenyegette meg, hogy megveri és szétveri a boltot. A fenyegetés hatására a sértett eltűrte, hogy a vádlott fizetés nélkül árukat vegyen magához. A vádlott a sikeren felbuzdulva ezt követően még hónapikig, rendszeresen megjelent az üzletben, és a tulajdonost fenyegetve „bevásárolt”.

A vádlott ezt követően évekre börtönbe került, majd szabadulását követően 2018 decemberében újra megjelent a csemege üzletben, ahol a már korábban bevált módszert követve megfenyegette a tulajdonost, aki eltűrte, hogy fizetés nélkül tulajdonítson el élelmiszereket.

Néhány hónappal később 2019 nyarán az üzletben, a tulajdonos fiával találta magát szembe, akitől 5.000,- Ft készpénzt kért kölcsön. Mivel a sértett csupán egy ezrest akart neki adni, a vádlott ideges lett, és a bolt berendezési tárgyainak és árukészletének összetörésével kezdett fenyegetőzni. Mivel a vádlott egyre agresszívabbá vált a sértett teljesítette a követelését, majd értesítette a rendőrséget.

A férfit még aznap elfogták, és azóta is letartóztatásban várja a vele szemben rablás és zsarolás miatt indult eljárás végét. Ügyében a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy a büntetés mértékére vonatkozóan az ügyész vele szemben 10 év fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

dr. Borsodi-Buss Emese

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában