Hatalmas füst...

2019.10.02. 10:31

Videó: Tűz az Ungvár sétányon – „Először csak egy hatalmas pukkanást hallottam...”

Olvasónk videót küldött ezzel az üzenettel, „szörnyű tűz az Ungvár sétányon.” Kiderült, hogy mi történt!

– Először csak egy hatalmas pukkanást hallottam a konyhába. Akkor még nem éreztem a füstöt, csak amikor újra pukkant a tévé már lángok is kicsaptak a készülékből – elevenítette fel lapunknak Marika a szerda délelőtt történteket, a félig kiégett Etel közi lakás nagyszobájában. A fekete falakból áradt a semmi máshoz nem hasonlítható füstös, égett szag. – A telefonba mondta a fiatalember, hogy azonnal csukjam be a szobaajtót, és menjek ki a lakásból, de szinte már hallottam is a sziréna hangját – nézett szét a lakásban a hölgy. A tűzoltók még a jegyzőkönyvet készítették ottjártunkkor, az erkélyen ott feküdt a 16-17 éves tévé, ami nem volt bekapcsolva amikor lángra kapott. – Rettenetesen megijedtem, egy élet munkája veszhetett volna kárba – jegyezte meg Marika és a szeme megtelt könnyel. Hálás azért, hogy a tűz nem terjedt át a lakás többi szobájára, nem okozott nagyobb bajt. Novemberre tervezték a nagyszoba felújítását. – Mostmár biztosan meg kell csinálni, de nem gondoltam, hogy ilyen áron – fogalmazott, abba pedig bele se mert gondolni, mi történt volna, ha nincs otthon.

– Kiemelt riasztási fokozatú tűzesethez három gépjárműfecskendővel és magasból mentővel érkeztek a helyszínre a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. A lángok megfékezése után kollégáink átvizsgálták majd átszellőztették a lakást, ahonnan szerencsére a tűz nem terjedt tovább, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség – mondta el a középmagas épület előtt Dudás Szilvia. A katasztrófavédelem megyei szóvivője az eset kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy elektromos készüléket ne tartsunk áram alatt, mert egy zárlat nagyon komoly károkat, tragédiát is okozhat.

 

A katasztrófavédelem közleménye:

Egy televízió égett egy társasházi lakásban Nyíregyházán, az Etel közben. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A lakásban senki nem tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában